Santorini, Yunani

Σαντορίνη (Θήρα)
Santoríni, (Thíra)

“mas iki ngko nang’di mas?”
“nang Santorini, Yunani”
“opo kui?terkenal ra?nggon’e apik ra, ?”
“weladalah…ndeso tenan koe tho le…le….!, Santorini ki tempat impian para wisatawan ndes, kota ne nang nduwur gunung, warna bangunan’ne putih kabeh”. karo nunjuk kota Santorini.
“ndak kae kota’ne? ngko dolan mrono ah…”. seko adoh kota Santorini warna'ne putih2 koyo jamur nang puncak gunung2 sing nyebar.


Adalah kepulauan nang gunung berapi di Laut Aegea, kiro-kiro 200 km seko daratan Yunani. Pulau iki termasuk kelompok Kepulauan Cyclades, luas wilayah’e 73 km² lan populasi penduduk 13.600 jiwa pas taun 2001. Pulau Santorini terkenal sebagai tempat wisata sing amat sangat menarik lan terkenal minuman wine (anggur).
Jare embah2 sing pinter arkeologis Santorini, pulau iki di huni pada masa Neolitik, nang pulau iki yo lokasi peradaban penting taun 3600 SM. mbiyen..Santorini jeneng’e Stongili (bhs Yunani; Bundar). taun 1500 SM, ono gempa lan gunung berapi mbledos nang pulau iki, sing nyebabke tenggelam sebagian pulau iki, jelas podo tewas sebagian penduduk nang pulau iki.
"kae puncak gunung berapi sing isih ono nang tengah2 kepulauan Santorini"

Taun 1300-1100 SM, bangsa Fenisia urip nang pulau iki, terus bangsa Lakonia yo melu2 urip nang pulau iki lan ngganti jeneng dadi Thera. sekitar abad 6-7 SM Dinasti Ptolomeus (gantine Alexander Agung) pingin menguasai Laut Aegea maka’ne Thera iki di jadikan pusat perdagangan lan pangkalan angkatan laut.

Bangsa Byzantium lan Venesia pada taun 1200-1579 menguasai pulau Thera trus ngganti jeneng Thera dadi Santorini (jeneng Grejo Saint Irene).
Gunung berapi nang pulau Santorini isih mbledos sekitar taun 1570, 1650, 1707, 1866-1870, 1925-1926, 1928, 1939-1941, lan 1950.


icon (tanda terkenal) nang Santorini ki Kubah greja-grejo sing berwarna biru kabeh ro hewan Keledai.

nang Santorini mung ono dua musim yaiku musim hujan ro musim panas.
nek arep munggah nang puncak ( ke kota Santorini) ki ono dua cara, yaiku naik kereta kabel (mung 5 Euro) atawa naek keledai (mung 20 Euro), nek arep mlampah nggih mboten nopo2...(gratis gan).

"nek mlaku2 ati2 bos...soale ora kabeh dalan iso di lewati...salah2 iso mlebu omah'e uwong..."


situs resmi: Thera.gr

Tidak ada komentar: